ieder1 is anders | Jobcoaching

Jobcoaching |Re-integratie | Dagbesteding

Werkfit Traject UWV

Hoe werkt het?

Een Werkfit traject van het UWV is bedoeld voor mensen met een uitkering die wel weer aan het werk willen maar hier nog niet helemaal klaar voor zijn.  Je ontvangt een uitkering via de Ziektewet, WAZ, Wajong of WIA en je zou volgens het UWV de mogelijkheden hebben om (weer) te kunnen gaan werken.

De stap naar direct aan het werk gaan is voor jou op dit moment nog iets te groot. Een arbeidsdeskundige of adviseur van het UWV besluit of het zinvol is om de stap naar werk met hulp van een werkfit traject te verkleinen. Een werkfit traject wordt betaald door het UWV, jij hebt daar zelf geen kosten aan.

Ieder traject is maatwerk en afgestemd op jouw persoonlijke omstandigheden, wensen en behoeften.  De duur van het traject is beperkt en wordt bepaald door het UWV.

Doel

Het doel van een Werkfit traject is om jou weer klaar te maken voor deelname aan de arbeidsmarkt. Het doel is dus niet het vinden van een baan of bemiddeling naar een baan. Wel kan er bemiddeld worden naar opstartbanen of (snuffel)stages. Dit gebeurt vaak om weer te wennen aan werk, belasting en arbeidsritme. Aan het eind van het traject moet de klant in staat zijn om de arbeidsmarkt te betreden en voldoende werkfit zijn.

Inhoud traject

Een Werkfit-traject bestaat uit verschillende disciplines afhankelijk van jouw persoonlijke behoeften en gestelde doelen. In veel gevallen worden er ook tussenstapjes in de vorm van stage of werkervaringsplekken gezet. Tijdens het traject komen er ook andere disciplines aan bod zoals beroepsoriƫntatie, inzetbaarheid/belastbaarheid, werkritme, eigen netwerk, sollicitatietraining en persoonlijke voorkeuren en keuzes hierin

Eigen keuze

Zodra het UWV heeft besloten dat het wenselijk is dat je gaat deelnemen aan een Werkfit-traject ga je op zoek naar een re-integratiebedrijf die dit voor jou kan uitvoeren. Het UWV voert namelijk zelf geen Werkfit-trajecten uit. Soms helpt de arbeidsdeskundige of werkadviseur mee naar het zoeken van een re-integratiebedrijf maar het staat je vrij om zelf een geschikt en passend re-integratiebedrijf te zoeken gericht op jouw persoonlijke kenmerken. Ieder1 is anders werkt lokaal, regio Utrecht maar indien gewenst ook daarbuiten. We werken zoals de naam zegt voor ieder1 die hier behoefte aan heeft

Niet vrijblijvend

Een Werkfit-traject is niet vrijblijvend. Het UWV mag van je verwachten dat je werkwillig bent en dat je inzet toont om het traject af te ronden. Je kunt dus niet zomaar stoppen als je er geen zin meer in hebt. Dit klinkt streng en star maar het UWV investeert met dit traject ook in jouw toekomst. Het is dus niet gek dat zij dit ook van jou verwachten door je in te zetten voor je eigen toekomst. Je hebt er tenslotte ook het meeste baat bij.

Werkfit iets voor jou?

Wil je stappen maken om weer aan de slag te gaan en kan je hier wat hulp bij gebruiken? Dan kun je aan je contactpersoon bij het UWV vragen of je gebruik mag maken van een Werkfit-traject en gaan we samen aan de slag om jouw weer fit te krijgen om aan de slag te kunnen gaan. Niet alleen fysiek maar ook mentaal gaan we er voor zorgen dat jij in een goede conditie bent om de volgende stap te kunnen zetten.

© 2024 ieder1 is anders | Jobcoaching

Thema door Anders Norén