Samen

Samen

In je eentje ga je sneller maar samen kom je verder. Onderstaande organisaties hebben allen bijgedragen in de realisatie en totstandkoming van dit initiatief. Mooi om te zien hoe iedere organisatie betrokken is bij het zoeken naar een oplossing voor dit globale probleem op lokaal niveau. Mocht u ook een bijdrage willen leveren of mee willen denken met ons initiatief dan komen wij graag met u in contact.

Duurzaamheidsfonds Houten

Het Duurzaamheidsfonds Houten stimuleert duurzame initiatieven van inwoners, instellingen en bedrijven binnen de gemeente Houten. Dit doen zij door hen te ondersteunen met kennis, kunde en financiële bijdragen. Zo helpen zij ook de recycle fabriek Houten om onze duurzame ideeën te realiseren. We zijn zeer blij met hun medewerking en financiële ondersteuning. Dankzij hun bijdrage hebben we de extruder (smeltmachine) kunnen aanschaffen.

De KrachtFabriek

De bevlogenheid, de creativiteit, het opdenken en de commitment van meerdere inspiratoren van De KrachtFabriek zorgt voor het ontkiemen van dit idee. Samen gaan we ontdekken hoe we lokaal een oplossing kunnen bieden voor dit globaal steeds groter wordende probleem.

Hockeyclub Houten

Lang hoefden ze er niet over na te denken want het enthousiasme om medewerking te verlenen aan dit idee was er gelijk. De hockeyclub Houten juicht dit soort initiatieven juist toe en is benieuwd naar de verdere ontwikkeling van gerecyclde producten.

HSV Houten Dragons

De Houten Dragons als medegebruiker van sportaccommodatie De Meerpaal zien ook het nut en de noodzaak om hier medewerking aan te verlenen. Globaal problemen oplossen begint door lokaal in actie te komen.

Uitwerking

Uitwerking is al actief met arbeidsmatige activering op sportcomplex De Meerpaal. De deelnemers zijn enthousiast om het afval wat zij iedere dag voorbij zien komen nu te gaan gebruiken om weer iets nieuws te gaan maken. Hierbij geven ze daadwerkelijk waarde aan afval.

Tinkerinq

Een goed idee is niks zonder technische ondersteuning en kennis. Gelukkig heeft Tinkerinq al deze facetten in huis. Met hulp van hun specifieke kennis op gebied van 3D- printen, lasersnijden en lasergraveren durven we deze uitdaging samen met hun aan te gaan.

Ieder1 is anders | Jobcoaching

ieder1 is anders  bied jobcoaching en re-integratie aan iedereen die hier behoefte aan heeft omdat ieder1 het verdient om duurzaam werk te vinden wat bij hem of haar past. De Recycle Fabriek kan hiervoor als mooie opstap dienen om werkritme of werknemersvaardigheden te ontwikkelen.