Hoe werkt de recycle fabriek?

Inzamelen en verwerken

alles begint natuurlijk met de inzameling van plastic. Het plastic afval moet schoon en zuiver zijn. Het scheelt dus veel als het niet bij het restafval terecht komt maar apart wordt ingezameld. Hiervoor hebben we aparte kliko’s waar alleen plastic flessen ingezameld worden.

Na het inzamelen gaan we de flessen schoonmaken. Zowel de binnen -en buitenkant moeten schoon en droog. Verder halen we het etiket er af en de dop van de fles. Deze zijn gemaakt van een ander soort plastic en we geven er de voorkeur aan het plastic per soort te verwerken. Voordeel hiervan is nameijk dat je het plastic dan nogmaals kan hergebruiken, tot maar liefst 7 keer.

Shredder

Zodra het plastic schoon is en ontdaan van  etiket en dop gaat het door de shredder. Deze handeling wordt twee keer herhaald met als resultaat plastic granulaat wat als grondstof dient voor de volgende handeling. In het filmpje hieronder zie je de shredder aan het werk.

Extruder

Na de shredder gaat het granulaat richting de extruder. Deze machine verhit het granulaat tot de gewenste smelttemperatuur waarna het in de gewenste mal kan worden gegoten.

Testen

We zijn nu aan het testen met de verschillende machines om te kijken of we van de ingezamelde plastic flessen mooie medailles kunnen maken voor alle Houtense sporters.

ons recycle team

Mike van Kuik

starter

We recyclen plastic omdat we mensen weer willen upcyclen richting werk, mooi werk.

...

...

...

...