De zon schijnt niet altijd

Door admike

Vanmiddag kwam ik lesgeven aan mijn uitstroom-leerlingen van het praktijkonderwijs. Het weer was heerlijk, de zon scheen volop en ik zag er zelfs een beetje tegenop om in een warm lokaal les te gaan geven.

Ik had verwacht dat de leerlingen die voor mijn les een tussenuur hebben ook zo blij waren met de zon en heerlijk op het schoolplein aan het genieten waren. Hoe groot was mijn verbazing toen ik zag dat iedereen zat te wachten in een warme broeierige schoolkantine.

Omdat ik nieuwsgierig was waarom zij hiervoor gekozen hadden stelde ik hun deze vraag ook in de les. Ik begon te vragen waar zij vrolijk van werden. De Winter? Nee. De Herfst? Nee. het voorjaar, de zon? JA, was het antwoord van de meeste. ik zeg waarom zitten jullie dan niet buiten en genieten jullie niet van de zon, de warmte en het mooie weer. Toen werd het stil in de klas.

In jullie toekomstige carrière schijnt ook niet altijd de zon, soms is het bewolkt, regent het of heb je tegenwind.  Als de zon dan een keer gaat schijnen en je krijgt een kans om ergens aan de slag te gaan, leuke nieuwe dingen te leren of contact te maken met gezellige collega’s dan moet je deze kans wel grijpen, net als vandaag op zo’n mooie zonnige dag.  De zon in je carrière zal niet altijd schijnen, grijp dus elke mogelijkheid aan op die momenten dat de zon wel voor jouw schijnt.