In de wissel of meedoen?

Door admike

Oh wat baalde ik er van vroeger als ik in de wissel moest staan bij het voetballen. Ik wilde meedoen, laten zien wat ik kon, doelpunten maken en mijn talent verder ontwikkelen. Gelukkig was er toen vaak een trainer of coach die na verloop van tijd mij de kans gaf mee te doen en mee te spelen en oh wat was ik dan blij.  Soms wonnen we wedstrijden en soms gingen we strijdend ten onder. In ieder geval hadden we als team gevoetbald en gepresteerd.  Ik had meegedaan en meegestreden en alleen dat gaf mij al een goed gevoel.

Zo is het ook in onze maatschappij en op de arbeidsmarkt. Niemand wil alleen aan de kant staan, we willen allemaal meedoen, nieuwe dingen leren en hierdoor beter worden.  Juist door iedereen spelminuten te geven wordt het team sterker en boek je de meeste progressie. Niet alleen in trainingen of oefenpartijtjes maar ook als het er echt om gaat onderdeel uit maken van het team.

Willen wij als samenleving ook streven naar een sterk team en meer progressie dan moeten we beginnen onze wissels in te zetten en te kijken hoe wij hun kunnen trainen, opleiden en scholen. Niet door ze apart te zetten maar mee te laten doen, spelminuten te geven, wedstrijden te laten spelen, fouten te laten maken en hierdoor gezamenlijk als team beter te worden. Alleen dan ontstaat er echt een sterk inclusief Nederland waar iedereen mee kan doen en iedereen sterker wordt.  Sta op coaches en trainers van Team NL, dit is het moment. GAME ON.