De puzzelstukjes vallen op hun plaats.

Door admike

Begin dit jaar leek de stap richting mijn eigen bedrijf en een nieuwe rol bij de dagbesteding en jobcoaching nog een sprong in het duister en een puzzel waarvan ik niet wist hoe hij er uit zag. Inmiddels constateer ik dat de puzzelstukjes steeds meer op zijn plek beginnen te vallen en dat de gemaakte keuze een goede stap is in de route die ik wil bewandelen in zowel het werk wat ik nu doe als in mijn eigen onderneming.

Het overgrote deel van mijn werkende carrière heb ik werk gedaan waarvan ik dacht het bij mij paste, wat ik leuk vond om te doen, wat meestal goed verdiende en waar ik tot bepaalde hoogte ook nieuwe vaardigheden kon leren. Terugkijkend was er echter steeds wel iets waardoor het net niet die baan werd waar ik ook al mijn persoonlijke kwaliteiten, talenten en passie in kwijt kon.  Door in die periode naast mijn werk ook actief te zijn bij o.a. de scouting en De Krachtfabriek kon ik datgene wat ik soms miste in mijn werk compenseren.

Nu met mijn eigen bedrijf merk ik dat al mijn “persoonlijke eigenschappen” veel meer tot zijn recht komen. Ik kan actief bezig zijn, maar ook werken aan  duurzaam perspectief voor mezelf en voor anderen, inhoud bieden aan individuele vraagstukken en maatschappelijke waarde creëren binnen de lokale gemeenschap.

Kortom ik ben blij met de gemaakte keuze van dit jaar tot nu toe. Er zullen nog meer puzzelstukjes gelegd gaan worden komende tijd, maar de contouren liggen er en het beeld wordt steeds duidelijker. Ben jij ook nog aan het puzzelen en kom je er niet helemaal uit dan kijk ik graag eens met je mee hoe jij jouw puzzel op kan lossen op een manier die bij jou past.