Naar de eindeloze zee

Door admike

HOUTEN

Vanwege de slechte weersvoorspelling is het evenement een week uitgesteld maar donderdag 24 augustus was het dan zo ver. Met ietwat nerveuze blikken maar vooral heel veel blije gezichten vertrok een groep van 23 personen op donderdagochtend bij De Krachtfabriek met vier auto’s en één rolstoelbus richting Katwijk aan zee voor een heel gezellige dag.

Na een probleemloze rit kwam iedereen aan in Katwijk aan Zee al waar de laatste duin door ons te voet bedwongen werd en toen eindelijk lonkte de zee. Al snel kwamen de eerste zwembroeken en badpakken tevoorschijn. Met wat hulp van de strandrolstoel en wat extra duwkracht van inspiratoren van de Krachtfabriek werd ook de zee getrotseerd en kon er maximaal worden genoten van deze heerlijke dag. Tijdens de gezamenlijke lunch aan het strand was er voor iedereen de mogelijkheid om met elkaar van deze gezellige, zonnige dag te genieten. De warmte kwam niet alleen van de zon die volop scheen maar ook vooral van het plezier waarin iedereen met elkaar deze dag heeft beleefd. Geweldig om te zien wat dit met mensen doet. Een hele mooie uitspraak van één van onze deelnemers die helaas zelf niet de zee in kon was: “Ik geniet zo ontzettend als ik iedereen zijn geweldige glimlach zie”.

Ook na de uitgebreide lunch werd er al weer druk gevoetbald, gezwommen, gefotografeerd en vooral heel erg genoten van deze geweldig mooie dag. Tot onze spijt stond al snel echter hetvervoer weer klaar voor de terugreis. Met het zand tussen onze tenen en een vette glimlach op onze gebruinde gezichten ging het gezelschap terug naar Houten.

Dankzij bijdrage van Ons fonds, het zorgdepot, Uitwerking en bijdragen van inspiratoren van De Krachtfabriek is deze dag ook financieel mogelijk gemaakt. Wij zijn hun hiervoor zeer erkentelijk.

Foto: Jaëlle Burger